Artikler om erektil dysfunksjon

Forskjeller i bruken av PDE5-hemmere i Skandinavia

Fra offentlige databaser har Pharmaprim fått frem statistikk over antall personer som har fått resept på PDE5-hemmere i Norge, Sverige og Danmark under perioden 2010-2019. Det er flere forskjeller enn hva man skulle tro. I artikkelen presenteres statistikken og deretter noen betraktninger av mulige årsaker til forskjellene mellom de tre nabolandene.

Les artikkelen her.

Sammendrag av intervjuer med 136 urologer fra Italia og deres erfaringer med Spedra, to år etter lansering

Italia var et av de første land i Europa hvor Spedra (avanafil) ble tilgjengelig i 2014. I februar til april 2016 inviterte det italienske selskapet for urologi sine medlemmer til å fylle ut et spørreskjema om sine kliniske erfaringer med Spedra, under det siste året. En ekspertpanel med 48 urologer (hvorav 32 eksperter innen behandling av erektil dysfunksjon) sammenfattet deretter svarene under en todagers workshop 21-22 april 2016.

Les artikkelen her.

Rapport fra EAU:s initiativ “Urology Week” 21-25 september 2020:
Urovekkende lav bevissthet om Erektil Dysfunksjon

For tredje år på rad arrangerte det Europeiske Urologselskapet (EAU, European Urology Association) initiativet ”Urology week” med hensikt å øke kunnskapen om urologiske tilstand blant allmenheten. I resultatene fra spørreundersøkelsen i 2020 setter EAU fokus på den lave kunnskapen om Erektil Dysfunksjon (ED) blant allmenheten.

Les artikkelen her.