Nyttige lenker

Prostatakreftforeningen (PROFO) med blant annet informasjon om prostatakreft og samliv, pasientintervjuer, statistikk og mere: www.prostatakreft.no
Bok (på svensk) om Seksualitet og Samliv etter prostatektomi: https://prostatacancerforbundet.se/aktuellt/nyheter/ny-bok-om-sex-och-samliv/
Norsk Urologisk forening: www.legeforeningen.no
Norsk forening for klinisk sexologi (NFKS):  www.nfks.no
Europeisk Selskap for Urologi (EAU): www.uroweb.org
EAU:s anbefalinger for Sexual and Reproductive Health (bl. A. Erektil dysfunksjon): https://uroweb.org/guideline/sexual-and-reproductive-health/#5: 


 

Spørreskjema: Vurdering av erektionsevne

Skalaen The International Index of Erectile Function (IIEF-5) brukes for å vurdere erektil funksjon.
Spørsmålene er egnet til å være en hjelp for deg og patienten din i å identifisere eventuelle problemer til sammen. Skjemaet er blitt mye brukt i kliniske studier og oversettelsen til norsk er utført av Sexolog Haakon Aars. Klikk her for å skrive ut skjemaet.

 


 

Premature Ejaculation Diagnostic Tool (PEDT)

Måleskala for å bistå men som kan ha et problem med for tidlig utløsning ved seksuell aktivitet. Basert på originale PEDT av Symond et al 2007 og oversatt til norsk av sexolog Haakon Aars. Du finner skalan her.

 


 

Forelesning om erektil dysfunksjon

Professor Emeritus Jan-Erik Damber, Sahlgrenska Universitetssykehuset i Gøteborg, er en meget erfaren kliniker innen behandling av erektil dysfunksjon. Vi har spilt inn en forelesning fra 2021 hvor Jan-Erik Damber går igennom etiologi, patofysiologi, diagnostikk og behandling av erektil dysfunksjon. Vi anbefaler denne 23 minutter lange filmen sterkt til all helsepersonell som er interessert av en oppdatering om det siste innenfor ED. Her kan du se foredraget.