En annerledes pasientfortelling
I tidskriftet Annals of Internal Medicine Vol 103, Nr 5 fra 1985 ble en pasientfortelling publisert med overskriften ”Transdermal Nitrate, Penile Erection, and Spousal Headache”. En hjertesyk mann ved et Veteran’s Administration sykehus i Decatur, Georgia, som hadde et ønske om å få tilbake evnen til ereksjon, viste seg å være svært oppfinningsrik.
Ereksjonssvikt: Får pasientene best mulig behandling?
Urolog Halvor Oustad ved Parsennklinikken i Oslo har lang erfaring og mange fornøyde pasienter. Her fortel ler han hva han mener er viktig ved valg av PDE5-hemmer.
Bokrecensjon: Penis – en håndbok, av Sturla Pilskog
Sturla Pilskog er en urolog som har skrevet en populærvitenskapelig bok om det mannlige kjønnsorganet som er meget verdt å lese. Boken passer for et bredt publikum som ønsker å lære seg å skille mellom fakta og myter og mellom ufarlige symptomer og alvorlige tilstand.
Forskjeller i bruken av PDE5-hemmere i Skandinavia
Fra offentlige databaser har Pharmaprim fått frem statistikk over antall personer som har fått resept på PDE5-hemmere i Norge, Sverige og Danmark under perioden 2010-2019. Det er flere forskjeller enn hva man skulle tro. I artikkelen presenteres statistikken og deretter noen betraktninger av mulige årsaker til forskjellene mellom de tre nabolandene.
Sammendrag av intervjuer med 136 urologer fra Italia og deres erfaringer med Spedra, to år etter lansering
Italia var et av de første land i Europa hvor Spedra (avanafil) ble tilgjengelig i 2014. I februar til april 2016 inviterte det italienske selskapet for urologi sine medlemmer til å fylle ut et spørreskjema om sine kliniske erfaringer med Spedra, under det siste året. En ekspertpanel med 48 urologer (hvorav 32 eksperter innen behandling av erektil dysfunksjon) sammenfattet deretter svarene under en todagers workshop 21-22 april 2016.
Rapport fra EAU:s initiativ “Urology Week” 21-25 september 2020:
Urovekkende lav bevissthet om Erektil Dysfunksjon
For tredje år på rad arrangerte det Europeiske Urologselskapet (EAU, European Urology Association) initiativet ”Urology week” med hensikt å øke kunnskapen om urologiske tilstand blant allmenheten. I resultatene fra spørreundersøkelsen i 2020 setter EAU fokus på den lave kunnskapen om Erektil Dysfunksjon (ED) blant allmenheten.